top of page

 

Ameloot probeert een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden.
In principe kan u alles van vers vlees bij ons verkrijgen, met uitzondering van wild en gevogelte.

 

Een greep uit ons assortiment

RUND - & KALFSVLEES

Ons rundsvlees hoeft geen betoog, ‘t is te zeggen, het alom gekende Belgisch Witblauw ras hoeft geen betoog. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar dit lekker stukje mager en sappig vlees. Opnieuw is een sterke wisselwerking en communicatie met de klant van uitermate groot belang. Zwaar, licht, rosé of donker, mannelijk of vrouwelijk, de klant kiest!

 

Keuze hebben is belangrijk, dit merken we ook bij de eindconsument die graag eens iets nieuws proeft. Het laatste jaar merken we dan ook dat buitenlandse of inheems vettere rassen zich sterker profileren en in opmars zijn. De smaak van de fijnproever is hierbij de voornaamste drijfveer. Gezien de prijs toch een belangrijk gegeven blijft, kiezen wij er wel voor niet zomaar alles aan te bieden. We onderhouden goede contacten in Duitsland en Ierland waardoor we lokale soorten aan een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden. Heb je een speciaal verzoek, aarzel dan niet om ons op de proef te stellen.

LAMSVLEES

Aanvankelijk bestond ons assortiment van lamsvlees voornamelijk uit diepvries voorverpakt lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Nu rekenen we daarbij een uitgebreid aanbod aan vers versneden en volledige lammeren. Meerdere malen per week worden we rechtstreeks bevoorraad uit Ierland. Door met vers lamsvlees te werken, kan er rapper worden gekozen om dit edel stukje vlees vers voor te leggen in de toonbank. Vaak onderschat, maar het lamsvlees lijkt weer in opmars!

VARKENSVLEES

Voor ons varkensvlees kiezen wij er bij Ameloot voor om met kwaliteitsvol varkensvlees te werken. De tijd van schoenlappen die voor koteletten moesten doorgaan lijkt dan ook definitief voorbij. Met slagersvarken, Duroc D’Olives, Duke of Berkshire en Iberico komen voortaan dan ook meesterwerkjes op uw bord.

 

Slagersvarken: We werken nu ruim twee jaar met dit label en houden dan ook vast aan de kwaliteit ervan. Bijkomend voordeel is aanzienlijk minder vocht- en dus ook minder rendementsverlies. De sterkste troef van het slagersvarken blijft hoe dan ook de prijs, de prijszetting hiervan is iets duurder dan het reguliere varken, maar blijft betaalbaar om ook die bereidingen te maken waar de smaak minder van belang is.

 

Duroc D’Olives: Een stukje varken hors categorie, meer intramusculair vet en donkerder malser vlees met extra smaak.

Dit resultaat wordt bekomen door een uitgekiend voedingspatroon. De basis, pure granen (tarwe, gerst en mais), vezels en eiwitten. Afgewerkt met een niet zo geheim ingrediënt: olijfolie! Kwaliteitsvolle voeding die vooral ook constant blijft, is dan ook de sleutel tot dit succesverhaal!

 

Duke of Berkshire: Nog zo’n parel is Duke of Berkshire.

De zeer aparte genetische eigenschappen van het Berkshire-ras, de smallere en fijnere spiervezels, in combinatie met een uitgelezen voeder zorgen voor excellent mals vlees met een zachte smaak.

 

Iberico: Nieuw in ons assortiment is het Spaanse Iberico ras. Wereldwijd bekend en dit om de juiste redenen.

Veel van de eigenschappen hierboven vermeld, vinden we ook bij deze truffellover terug. Een aanrader!

vleeshandel ameloot kwaliteit
I'm a description
I'm a description
bottom of page